Bolturile si bucsele pentru utilaje de constructii: cat de importante sunt?

pe
Categorii: Industria utilajelor grele

Bolturile si bucsele sunt prezente in toate utilajele, fie ca sunt buldozere, buldoexcavatoare sau excavatoare

Bolturile si bucsele merg mana in mana si au rolul de a conecta diferite parti ale utilajului. Inlocuirea lor este necesara atunci cand apare un joc intre cele doua. Boltul si bucsa trebuie schimbate impreuna. Bucsele sunt proiectate astfel incat atunci cand se uzeaza, intreaga structura a utilajului sa nu fie afectata. Cand un bolt este afectat, toate celelalte au nevoie de verificare.

bolturile si bucsele pentru utilaje de constructii

In cazul unui joc excesiv intre bolt si bucsa, toate celelalte piese din jurul lor se vor uza mult mai repede. Potrivirea lor trebuie sa fie la fix. Majoritatea bucselor au caneluri pe interior care sunt lubrifiate, permitand astfel miscarea sus-jos pe bolt, nepermitand uzura suplimentara.

In functie de producator sau modelul utilajului exista posibilitatea reumplerii cu vaselina a canelurilor. Astfel, bucsa va continua sa lubrifieze boltul. Asta nu inseamna ca trebuie neglijata inspectarea si inlocuirea bucsei si a boltului atunci cand e nevoie. Unele bucse vin cu o etansare impotriva prafului. Aceasta etansare impiedica patrunderea prafului si scurgerea vaselinei. Praful, murdaria si alti factori externi de pe santier care pot patrunde intre bucsa si bolt sunt daunatoare pentru utilaj cauzand o uzura mai rapida a pieselor. Asigurati-va ca utilajul este curatat periodic pentru evitarea contaminarii interiorului bucselor si afectarea lubrifierii.

bucse si bolturi utilaje

XPU este importator si dealer de piese utilaje constructii si va pune la dispozitie diferite optiuni pentru bucse si bolturi in functie de modelul si tipul utilajului pe care il detineti. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati pe mail la adresa contact@xpu.ro sau pe Whatsapp la numarul 0771 111 110 si sa ne trimiteti toate detaliile pe care le detineti despre utilaj, locatia pieselor si cantitatea necesara. Oferim o varietate de piese, componente si atasamente pentru utilajele de constructii. Ne dorim sa oferim clientilor nostri cea mai buna varianta pe termen lung, iar asta consta si in calitatea pieselor, nu doar preturile ofertate.