Senilele de cauciuc pentru miniexcavatoare: cum le alegem si cum le prelungim viata

pe
Categorii: Industria utilajelor grele

Senilele de cauciuc pentru miniexcavatoare sunt disponibile in mai multe variante, fiecare din ele cu caracteristici si beneficii aparte

Senilele de cauciuc pentru miniexcavatoare fac parte din categoria de piese pentru utilaje de constructii si reprezinta o componenta extrem de importanta. Trebuie sa stim ce tip de senile sa alegem si cum sa le intretinem. Astfel, vom eficientiza lucrarile in proiectele de constructie.

Cele mai intalnite tipuri de senile de cauciuc pentru miniexcavatoare

Miniexcavatoarele sunt utilaje de constructie versatile si eficiente, utilizate pentru sapat si nivelare in proiecte la scara mica. Vom enumera cele mai folosite si intalnite tipuri de senile de cauciuc pentru miniexcavatoare si particularitatile fiecareia dintre ele.

Senilele cu bare multiple sunt realizate dintr-o serie de bare interconectate legate intre ele prin placute de cauciuc. Ofera o tractiune si stabilitate excelente si sunt potrivite pentru mai multe tipuri de teren.

Senilele de cauciuc pentru miniexcavatoare

Senilele solide sunt realizate dintr-o singura bucata de cauciuc. Acest tip de senile ofera flotatie si tractiune, fiind perfecte pentru moi sau noroioase. Sunt deseori folosite agricultura si sarcini de amenajare a terenului.

Senilele captusite sunt similare cu senilele cu bare multiple. Acestea au suplimentar o captuseala pe bare pentru reducerea vibratiilor. Sunt indicate pentru terenuri accidentate sau cu denivelari si usureaza munca operatorului.

In general, senilele de cauciuc pentru miniexcavatoare se aleg in functie de tipul terenului pe care se va lucra, dar si de bugetul si performantele dorite.

Cum prelungim durata de viata a senilelor de cauciuc pentru minexcavatoare

Pentru ca senilele sa aiba performante optime pentru cat mai mult timp, este foarte important sa stim cum sa le intretinem corespunzator.

Curatarea senilelor in mod regulat este necesara. In timp, se vor aduna resturi precum murdaria si pietrisul, iar acest lucru va grabi uzura senilelor. Se poate folosi o perie rigida pentru indepartarea oricarei acumulari. Aceasta actiune se va repeta dupa fiecare utilizare a miniexcavatorului.

Verificarea senilelor pentru potentiale deteriorari trebuie facuta in mod regulat. Daca se observa taieturi, gauri sau alte semne de deteriorare, senilele trebuie reparate sau inlocuite cat mai curand pentru evitarea altor tipuri de daune.

Reglarea tensiunii senilelor este importanta pentru a preveni uzura in exces daca sunt prea stranse sau pentru a preveni alunecarea excesiva daca senilele nu sunt stranse suficient. Instructiunile producatorului trebuie consultate pentru a afla daca acestea sunt tensionate corespunzator.

Rotirea senilelor se poate face atunci cand ele sunt uzate neuniform. Prin distribuirea uniforma a uzurii se poate prelungi durata de viata a senilelor.

Depozitarea miniexcavatorului in interior atunci cand nu este folosit va proteja senilele. Expunerea la elemente grabeste uzura.

Utilizarea corecta a miniexcavatorului inseamna sa nu supraincarcam utilajului si sa nu-l utilizam intens in conditii extreme.

Urmarea acestor sfaturi si inspectarea periodica a senilelor, va prelungi cu siguranta durata lor de viata si ne va scuti de costuri suplimentare.