Conditii de garantie

Ancasta Services SRL in calitate de importator in Romãnia al produselor comercializate, declara ca produsele vandute corespund tuturor conditiilor calitative potrivit declaratiei de conformitate emisã de acesta si anexatã mai jos.

Producãtorul garanteaza buna functionare si durabilitatea produsului pe o perioada de 12 luni, calculatã de la data achizitionãrii produsului de cãtre consumator, conditionat de montarea acestuia intr-un atelier specializat.

Garantia este limitata la inlocuirea piesei defecte, daca aceasta face obiectul garantiei.

Garantia nu acopera: costuri legate de pierderi din productie sau de neindeplinirea contractelor, costuri legate de montatul/demontatul piesei defecte sau orice alte costuri legate de nefunctionarea utilajului.

In eventualitatea defectarii unui produs, pentru solutionarea cat mai rapida a problemelor legate de garantie, va rugam sa trimiteti prin e-mail la garanti@xpu.ro urmatoarele:

– numarul si data facturii fiscale emise de Ancasta Services SRL

– dovada montarii produselor intr-un atelier de specialitate (contract service, deviz reparatie si factura pentru reparatie conform reglementarilor in domeniu)

– nota de constatare emisa de atelierul specializat prin care se constata si se descrie in detaliu defectiunea

– copia dupa cartea de identitate (certificatul de inregistrare) a utilajului sau orice alt document din care sa se poata identifica marca, tipul si seria utilajului. In cazul unor neclaritati, consultantul Ancasta Services SRL va mai poate solicita suplimentar, urmatoarele documente:

– dovezi ale calificarii persoanelor pe segmentul in care s-a intervenit la reparatia utilajului (mecanic, hidraulic, electric, etc.)

– document emis de atelierul specializat cu descrierea operatiunilor de demontare, inlocuire, reglare, testare a produselor in detaliu, numele si semnatura personalului care a intervenit la reparatia utilajului.

Pentru consumabile respectiv elemente de uzura (fitre, uleiuri, anvelope, bucsi, bolturi, dinti cupa, elemente frictiune, tren de rulare etc), garantia este in functie de orele de functionare normate de producator conform graficelor de revizii.

In caz cã produsul nu mai poate fi reparat, vanzatorul va inlocui produsul defect cu unul corespunzãtor in maximum 30 zile lucratoare de la constatare, prelungindu-i termenul de garantie cu perioada neutilizarii acestuia.

Aplicarea garantiei se va face in conformitate cu HG 394/1995 SI HG 786/1996.

Produsele care prezinta in perioada de garantie defecte de fabricatie vor fi inlocuite cu altele noi conform HG 394/1995.

Vanzatorii, respectiv producatorii, sunt exonerati de raspunderea privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

– daca defectarea s-a produs din cauza nerespectarii de catre consumator a instructiunilor de folosinta, instalare, punere in functiune, utilizare, intretinere, manipulare, transport.

– piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate.

– piesa a fost gresit aleasa, sau au fost oferite date eronate de identificare.

– componentele hidraulice au fost montate fara a se schimba uleiul si filtrul hidraulic, nu s-a curatat rezervorul hidraulic respectiv nu s-a setat presiunea maxima in instalatia hidraulica conform prescriptiilor producatorului.

– piesa s-a uzat sau deteriorat in urma suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a utilajului, neefectuarii reviziilor periodice conform programului de revizii, stabilit de producatorului utilajului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare, conform tehnologiei de montaj sau a celei impuse de producator.

– demontarea in parti componente sau subansamble a produselor ori deteriorarea sigiliilor aplicate de producator sau de atelierul specializat.

– deteriorarea ori distrugerea produsului din culpa consumatorului datorita transportului, manipularii, depozitarii, pastrarii, utilizarii, exploatarii necorespunzatoare, ori a contactului cu produse chimice agresive sau apropierii de surse de caldura.

– piesa prezinta urme de lovituri, indoituri, zgarieturi, deformari, rupturi.

– seria/marcajul/codul constructiv sau de identificare al produsului a fost sters sau acesta prezinta marcari ori stantari artizanale.

– exploatarea necorespunzatoare a vehiculului prin: neefectuarea rodajelor, depasirea regimului termic, a turatiei maxime admise.

– defectarea produselor datorita prezentei corpurilor straine, prafului, mizeriei in zonele de functionare a acestora (Ex: sistemul de ungere, racire, hidraulic, admisie, transmisie, tractiune, etc.)

– piesa prezinta uzura normala (fireasca) datorita functionarii.

– utilajul a fost folosit in alt scop decat cel prevazut de constructor.

– utilajul a fost exploatat in conditii necorespunzatoare.

– utilajul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice).

Declaratie de conformitate

ANCASTA SERVICES S.R.L. cu sediul in Bucuresti, Sector 6, B-dul Iuliu Maniu, nr. 99, Bloc A1, Sc.1, et. 4, ap. 15 CUI: RO 28682722 avand numar de inmatriculare la Reg. Com.: J40/7746/2011 declara pe propria raspundere conform cu prevederile art. 5 din HG nr. 1.022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, protectia mediului, ca produsele comercializate de noi nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului si sunt conform cu standardele europene.

  •