Macarale pentru toate tipurile de teren sau pentru terenul accidentat? Care este cea mai buna varianta?

pe
Categorii: Industria utilajelor grele

Ce tip de macarale se potrivesc afacerii tale si de ce este atat de importanta aceasta alegere?

Cu o gama atat de variata de macarale disponibile pe piata, alegerea uneia care iti poate oferi cea mai buna rentabilitate poate fi o provocare. In cele din urma, alegerea se bazeaza si pe activitatea principala a companiei tale, dar si de alti factori precum eficienta consumului de combustibil sau experienta si performanta manipularii. Luarea unei decizii corecte poate influenta si investitia ta pe termen lung. Un utilaj achizitionat cu mare grija, dar si intretinerea acestuia cu piese utilaje de calitate atunci cand este necesar, poate reprezenta un profit pentru afacerea ta.

In acest articol ne propunem sa analizam doua tipuri de macarale, cel mai frecvent folosite. Cu toate ca utilizarea lor este interschimbabila, ele au anumite trasaturi care le diferentiaza. Pentru ca alegerea dintre o macara pentru toate tipurile de teren si una pentru terenul accidentat sa fie mai usoara, trebuie sa iei in considerare ceea ce le diferentiaza, dar si in ce masura un tip de macara poate fi folosit in locul celeilalte.

Macarale pentru toate tipurile de teren

Principala diferenta dintre macaralele pentru toate tipurile de teren si cele pentru teren accidentat

Diferenta principala dintre cele doua utilaje sta in metoda de deplasare. O macara pentru toate tipurile de teren dispune de anvelope capabile sa circule la o viteza normala pe drumurile publice. Chiar daca sunt suficient de rezistente sa se deplaseze pe majoritatea terenurilor dificile/accidentate, pe masura ce conditiile devin din ce in ce mai dificile, performanta lor va scadea. Cu toate astea, o macara pentru toate tipurile de teren va fi capabila sa se deplaseze de la o locatie la alta fara a fi nevoie de o remorca. Datorita acestui aspect, pot rezulta economii considerabile de timp, dar si din punct de vedere financiar, de fiecare data cand este nevoie ca macaraua sa fie mutata.

Macaralele pentru terenul accidentat

O macara pentru terenul accidentat are in dotare patru anvelope rezistente, special proiectate pentru stabilitate si aderenta. In conditii extreme de noroi, pante sau suprafete alunecoase, o astfel de macara va functiona la capacitate maxima. Chiar daca transportul macaralei la locul necesar poate fi o activitate destul de grea, odata ajunsa, aceasta va necesita o pregatire minima inainte de a fi pusa in functionare.

Inainte de achizitia unei macarale, gandeste-te la modul in care o vei folosi. Alegerea trebuie facuta in functie de activitatea afacerii tale, de exemplu, daca vei fi nevoit sa o transporti in mai multe locuri, dar si ce tip de lucrari vor fi executate.