Cilindrii hidraulici pentru utilaje: de ce se defecteaza?

pe
Categorii: Industria utilajelor grele

Cilindrii hidraulici sunt componente esentiale pentru utilajele de constructii precum excavatoarele sau buldozerele. Care este rolul unui cilindru hidraulic pe utilaj? Transforma presiunea hidraulica in forta mecanica permitand utilajului sa indeplineasca o varietate de sarcini grele. In ciuda rolului important pe care il au, cilindrii sunt predispusi la uzura. Functionarea defectuasa poate duce la o performanta scazuta a utilajului si potentiale pericole de siguranta. Ca oricare alte piese de schimb pentru utilaje de constructii, cilindrii necesita verificare periodica si inlocuirea lor atunci cand este cazul.

De ce se defecteaza cilindrii hidraulici?

Una din cele mai intalnite cauze este etansarea defecta sau uzata. Garniturile sunt componentele esentiale ale unui cilindru deoarece impiedica scurgerea lichidului hidraulic. In timp, aceste garnituri se uzeaza sau deterioreaza, permitand scurgerea lichidului. Astfel, eficienta cilindrului este redusa. Daca cilindrul nu functioneaza corect, capacitatea utilajului este afectata.

O alta cauza a defectarii cilindrului este formarea de imperfectiuni sau gauri pe suprafata cromata. Cromarea este folosita cel mai des pe tijele cilindrului impotriva coroziunii si uzurii. Cu toate astea, suprafata cromata poate fi afectata de murdarie, praf sau alti contaminanti. Formarea imperfectiunilor pot permite patrunderea apei sau altor resturi, ducand la deteriorare sau coroziune.

O problema intalnita des este si indoirea tijelor cilindrului. Indoirea unei tije poate fi cauzata de o serie de factori: supraincarcarea utilajului, alinierea necorespunzatoarea sau un impact accidental. Chiar si cea mai mica indoire poate deteriora etansarea sau cauza alte probleme.

Cilindrii hidraulici pentru utilaje de constructii si cauzele defectarii lor

Contaminarea lichidului hidraulic poate fi un factor care contribuie la defectarea cilindrului. Lichidul hidraulic este folosit pentru alimentarea cilindrului, dar daca acesta este contaminat cu murdarie si alte resturi, poate provoca deteriorarea garniturilor sau a suprafetei cromate. De asemenea, un lichid hidraulic contaminat va reduce eficienta cilindrului sau poate afecta alte componente.

Pe langa toti acesti factori mentionati anterior, o intretinere defectuoasa, lubrifiere inadecvata sau utilizarea lichidului hidraulic nepotrivit, pot afecta negativ negativ functionarea cilindrului. Intretinerea regulata, verificarea si inlocuirea garniturilor uzate sau inspectarea suprafetei cromate, este esentiala pentru a mentine cilindrii hidraulici in stare buna de functionare.

Daca intampinati probleme ale cilindrilor hidraulici, actionati imediat. Orice amanare poate duce la probleme mai grave si mult mai costisitoare. XPU va poate ajuta cu oferta de piese noi pentru cilindrii hidraulici de la utilajele de constructii.