Filtrele utilajelor – sfaturi

pe
Categorii: Industria utilajelor grele

Filtrele utilajelor sunt esentiale in buna functionare si pentru o activitate cat mai productiva a unui proiect

Filtrele utilajelor trebuie inlocuite in mod regulat. Schimbarea lor este o practica buna daca ne dorim ca utilajele sa functioneze la capacitate maxima. De regula, intervalele recomandate pentru inlocuire variaza intre 250 si 500 de ore de activitate. Daca ne gandim pe termen lung, alegerea unui filtru ar trebui facuta in functie de calitatea acestuia. Un filtru de calitate superioara poate face o diferenta insemnata in viitor cu privire performanta utilajului. Trebuie sa ne intrebam daca merita sa riscam daunele care pot fi cauzate de un filtru de calitate inferioara.

XPU ofera doar piese pentru utilaje la cele mai inalte standarde si la cele mai bune preturi de pe piata. De aceea, va punem la dispozitie o gama variata de filtre pentru utilaje, in functie de necesitati si tipul de utilaj.

Filtrele utilajelor si inlocuirea lor

Cunostinte de baza ale filtrelor

De ce sunt folosite filtrele?

Filtrele utilajelor sunt folosite pentru a mentine combustibilul curat, uleiul si fluidele hidraulice curate si pentru a asigura o lubrifiere corespunzatoare a pieselor. Desigur, sunt disponibile mai multe tipuri de filtre, dar vom mentiona o parte din ele: filtre de combustibil, filtre pentru uleiul de motor, filtre de combustibil hidraulic si filtre de transmisie.

Importanta filtrelor

Murdaria si particulele mici de la uzura componentelor intra foarte usor in ulei si in fluidele hidraulice pe masura ce acestea circula prin utilaj. In cazul in care acesti contaminanti nu sunt separati de fluide, pot aparea daune destul de serioase si costisitoare. Folosirea filtrului potrivit si inlocuirea regulata ajuta la maximizarea performantei si la prelungirea duratei de viata a utilajului. Rolul filtrului este captarea eficienta a reziduurilor si a murdariei pe intregul interval intre schimbari.

Cum este afectata performanta unui filtru?

Fluidele trec printr-un material filtrant unde contaminantii sunt blocati. Materialul trebuie sa fie indeajuns de rezistent pentru a face fata pana la urmatoarea inlocuire. Foarte importanta este si constructia filtrului. Trebuie sa aiba abilitatea de a prinde si cele mai fine particule si in acelasi timp sa fie eficient si sa nu se infunde. Daca un filtru nu functioneaza asa cum trebuie, supapa de bypass se va activa, iar fluidele nefiltrate vor intra in sistemul utilajului. Acelasi scenariu este valabil si pentru canistra de filtru. Daca nu este suficient de puternica si nu rezista la presiune, fluidele contaminate vor intra in sistem.

Ce trebuie sa facem inainte de a cumpara un filtru pentru utilaj?

Echipa XPU va sta la dispozitie cu informatii care va pot ajuta inainte de a achizitiona orice tip de piesa pentru utilaj. Va recomandam sa va documentati inainte de cumpararea filtrului si sa verificati daca acesta indeplineste cerintele producatorului utilajului in cauza.