Sfaturi pentru utilizarea si intretinerea utilajelor de constructii

pe
Categorii: Industria utilajelor grele

Pentru ca intretinerea utilajelor de constructii sa fie efectuata corespunzator, este necesar sa stim cum sa le manevram in conditii de siguranta

Intretinerea utilajelor de constructii

Intretinerea utilajelor de constructii este necesara pentru un control cat mai eficient al costurilor. Daca intretinerea este realizata conform standardelor, costurile de reparatii vor fi minime, iar productia si profitul vor fi maximizate. Bineinteles, nu trebuie sa luam in considerare costurile aferente reviziilor care pot include inlocuirea anumitor piese utilaje constructii mai predispuse uzurii.

Alte beneficii pot include: o valoare ridicata a utilajelor la costul de revanzare, minimizarea timpului de nefunctionare, prelungirea duratei de viata a utilajelor, controlul intervalelor de service si a costurilor.

Inspectiile regulate si respectarea programului de mentenanta este un pas important in intretinerea corecta a utilajelor de constructii. Recomandarile producatorului conform manualului de utilizare trebuie urmate cu strictete. Amintiti-va ca nimeni nu cunoaste utilajul mai bine decat cel care l-a produs.

intretinerea utilajelor de constructii

Realizati un program propriu de inspectii periodice. Ca exemplu, in functie de climat, s-ar putea sa fie necesara schimbarea filtrelor la un interval de timp mai mic. Sunt anumite piese de utilaje constructii care depind foarte mult de caracteristicile individuale de la locul de munca.

Independent de recomandarile producatorului si propriul program, sunt necesare si inspectiile zilnice. In acest fel pot fi evitate viitoare probleme si ciclul de viata al utilajului va fi prelungit. De asemenea, este importanta realizarea inspectiilor in mod organizat, in functie de sugestiile operatorului si performanta utilajului.

Manipularea utilajelor de constructii

Alegerea si folosirea corecta a marimii si tipului de utilaj impacteaza efortul, timpul de realizare al unui proiect, dar si productivitatea acestuia. In consecinta, nu este importanta doar alegerea utilajului potrivit, ci si folosirea corecta. Asigurati-va ca toate persoanele care vor manipula utilajele de constructii sunt bine instruite. Este un aspect important pentru ca operarea sa fie cat mai eficienta. Folosirea unui utilaj nu este atat de simpla.

Respectarea regulilor de siguranta este obligatorie pentru buna functionare a oricarui santier. Piesa de baza a unei experiente fara pericole este protectia. Folosirea unui echipament de protectie este excelenta pentru prevenirea pericolelor. Echipamentul utilizat in lucrarile de constructie are trebui sa fie ideal pentru conditiile de utilizare, sa fie folosit de personalul cu pregatirea necesara, sa fie sigur pentru utilizare si sa fie folosit in functie de cerintele specifice.

Utilajele de constructie joaca un rol extrem de important in orice proiect, indiferent de marimea lui. Din aceasta cauza, este bine sa folosim aceste utilaje in cel mai adecvat mod posibil. In plus, intretinerea regulata ne va ajuta in optimizarea si reducerea costurilor de reparatii, dar ne va si mari profitul.