Intretinerea utilajelor de constructii in sezonul rece

pe
Categorii: Industria utilajelor grele

Intretinerea utilajelor de constructii este esentiala pentru mentinerea acestora in stare buna de functionare, mai ales in timpul iernii

Intretinerea utilajelor de constructii in sezonul rece este foarte importanta. Temperaturile foarte scazute pot cauza probleme, afectand performanta bateriei si sporind nivelul de uzura a pieselor. Inspectia periodica si inlocuirea la timp de componente si piese pentru utilaje ar trebui sa fie o prioritate. Doar in acest fel putem prelungi durata de viata si asigura o functionare optima.

In acest articol vom discuta despre cum putem mentine utilajele de constructii in perioada temperaturilor extrem de scazute:

  • Bateriile trebuie sa fie incarcate complet si ingrijite corespunzator, inclusiv curatarea bornelor. Vremea rece poate afecta performanta bateriilor, cauzand pornirea mai greoaie a utilajelor.
  • Utilizarea uleiului potrivit se poate face consultand manualul utilizatorului. Trebuie determinat uleiul recomandat de producator si intervalul de temperatura la care acesta poate fi utilizat. Exista uleiuri de diferite tipuri de vascozitate sau grosime. Utilizarea uleiului gresit in timpul sezonului rece va cauza probleme.
  • Verificarea periodica si inlocuirea la timp filtrelor este necesara pentru buna functionare a utilajelor. Filtrele de aer si de combustibil se pot infunda cu gheata sau zapada, afectand si reducand eficienta.
  • Lubrifierea componentelor in miscare este importanta deoarece in timpul iernii, temperaturile scazute cauzeaza rigiditate afectand performanta lor. Pentru prevenirea problemelor, piesele se mentin lubrifiate conform manualului de utilizare.
  • Protejarea utilajelor de factorii externi ajuta la prevenirea deteriorarii cauzata de zapada si gheata. Se poate acoperi utilajul atunci cand nu este pus in functiune si se va efectua indepartarea zapezii sau a ghetii inainte de a fi repornit.
intretinerea utilajelor de constructii pe timp de iarna

Nu lasa vremea rece sa-ti incetineasca sau chiar opreasca proiectele de constructii. Urmand sfaturile mentionate mai sus, poti evita multe probleme si reparatii costisitoare. O intretinere corespunzatoare asigura functionarea fara probleme a utilajelor, chiar si in conditii extreme. XPU te ajuta sa gasesti atasamentele, componentele si piesele potrivite!